Kultura Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Projekt PREVENCE TAK TROCHU JINAK byl letos v Mostě víc než úspěšný

Mostecko – Projekt PREVENCE TAK TROCHU JINAK, který byl financovaný z dotace poskytnuté Statutárním městem Most byl i letos určen mosteckým předškolákům, školákům ale i seniorům. Interaktivní divadelní preventivní představení se představilo na 10 mateřských školek, 13 základních škol a pětkrát bylo určeno také mosteckým seniorům. Pro velký zájem přidalo Divadlo VeTři navíc po jednom představení pro mateřinky a základní školy. 

„Slovo prevence může většině znít jako poučování, ale Divadlo VeTři a její dva aktéři, Michaela Marková a Vlasta Vébr, se snaží o prevenci zábavnou divadelní formou. Velký zájem ze strany mateřinek, základních škol i seniorů jasně říká, že se jim to daří,“ říká autor projektu Vlasta Vébr s tím, že jde o interaktivní divadelní preventivní představení, které do děje vtáhne samotné aktéry a mohli průběh představení moci ovlivnit.

V měsících září, říjnu i listopadu navštívil projekt většinu mosteckých mateřinek a základních škol. Na své si přišli ale i senioři v Mostě, protože i pro ně mělo Divadlo VeTři preventivní představení, například na téma Domácí násilí nebo Jak se naučit říkat NE!

Odlišnost od podobných projektů je ten, že Divadlo VeTři divákům nic nezakazuje a nepřikazuje, naopak jim zábavnou formou nastavuje zrcadlo a ve scénkách se většina diváků sama vidí. Tisková a mediální agentura JV PRESS a spol. byla rovněž v letošním roce hrdým mediálním partnerem celého projektu.

Více o projektu v naší videoreportáži…

Videoreprotáž připravili: Honza Vraný a Vlasta Vébr

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz