Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Na Jablonecku se střetl osobní vlak se seniorem v kolejišti. Šlo patrně o sebevraždu

JABLONECKO – Tragická nehoda zastavila provoz na železniční trati mezi Tanvaldem a Smržovkou. Osobní vlak se zde střetl se seniorem v kolejišti. 

Strojvedoucí osobního vlaku jedoucího z Tanvaldu na Liberec spatřil asi jeden kilometr před obcí Smržovka, krátce před viaduktem,  muže v kolejišti, avšak i přes okamžité brždění již střetu s ní nedokázal zabránit. Na místo vyjely okamžitě všechny složky Integrovaného záchranné systému. Po vyproštění osoby bylo zjištěno, že se jedná o muže. Ten však při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lékař mohl konstatovat pouze smrt.

V osobním vlaku v tu dobu cestovala více jak desítka cestujících, z nichž nikdo nebyl zraněn. Hasičský záchranný sbor přistavil na místo pro cestující náhradní evakuační autobus. Policisté provedli u strojvedoucího vlaku odbornou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Policistům se následně podařilo zjistit totožnost muže, kdy se jedná o muže seniorského věku. Provoz na této železniční trati je v tuto chvíli zastaven. Obnoven bude až po půl osmé hodině večerní.

Jablonečtí kriminalisté tuto tragickou událost na základě dosud zjištěných informací šetří jako možnou sebevraždu. Nyní budou zjišťovat,co vedlo muže k takovému činu. O tragické události informuje mluvčí lbereckých policistů por. Bc. Vladimíra Šrýtrová.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz