Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Plameny šlehají střechou ven – znělo noční hlášení operačního střediska v Liberci

LIBEREC – Plameny šlehající ze střechy bytového domu v Liberci (křižovatka ulic Klostermanova a Lázeňská) byly ohlášeny dnes v časných ranních hodinách na linku 112 (ve 02:18 hodin). Operační důstojník na místo vyslal jednotky druhého stupně požárního poplachu. K události se sjelo sedm jednotek hasičů se sedmi cisternami a dvěma kusy výškové techniky. 

Ještě před příjezdem jednotek opustili zasažený dům dva muži, které si kvůli zranění převzali do péče záchranáři. Dalším jedenácti dospělým a dvěma dětem pomohli z hořícího domu hasiči. (Celkem událost zasáhla 13 osob, ZZS LK převzala k ošetření tři zraněné osoby.) Požárem byl zasažen celý půdní prostor dvoupodlažního domu vyplněný staršími odloženými věcmi, které hasičům stěžovaly přístup k ohnisku požáru. Hasiči natáhli vodní vedení a za dvě a půl hodiny požár, dvěma vysokotlakými proudy vody, zcela zlikvidovali. Z domu se valil hustý dým a hasiči po celou dobu zásahu pracovali v dýchací technice. Rozebrali střešní konstrukci, dohasili skrytá ohniska požáru a celý dům odvětrali přirozenou cestou.

Výše škody je odhadována na 500 000 korun. Uchráněná hodnota majetku činí 6,5 milionu korun. Příčinu vzniku požáru bude ve středu ráno na místě došetřovat vyšetřovatel HZS LK společně s PČR.

 

Zasahující jednotky: HZS LK stanice Liberec, stanice Jablonec nad Nisou, Dobrovolné jednotky: Liberec – Machnín, Liberec – Karlinky, Liberec – Růžodol I., Liberec – Vratislavice nad Nisou, Stráž nad Nisou

Foto: por. Daniel Mlčoch, DiS., vyšetřovatel příčin vzniku požárů HZS LK
Autor: por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz