Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Školní okénko Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Základní škola Zlínský Zprávy podle krajů

Ministr školství korunoval Zlatého Ámose. Stal se jím učitel David Turek z České Kamenice

ČESKÁ REPUBLIKA – Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga  předal ocenění nejoblíbenějšímu učiteli v anketě Zlatý Ámos 2018. Vítězem 25. ročníku ankety se stal učitel češtiny a angličtiny David Turek ze ZŠ T. G. Masaryka a gymnazia Česká Kamenice.

Jsem upřímně rád, že máme tolik skvělých kantorů, a gratuluji všem finalistům. Do ankety Zlatý Ámos je totiž nominovali jejich žáci, což je vítězstvím pro každého učitele,“ uvedl ministr školství.

Ámosem fyzikářem se letos stal Vladimír Vochozka a oranžová učebna od ČEZ vznikne na ZŠ Planá nad Lužnicí. Ámosem chemikářem 2018 byla korunována Lucie Bakalová z gymnázia v Holešově. Na vybavení odborné učebny získala 50 000 Kč od nadace Unipetrol. Ámosem matikářem je Michal Čečák z pražské ZŠ s RvJ K Milíčovu a Ámosem češtinářem Lucie Čimerová ze ZŠ v Městci Králové. Dětským Ámosem, kterého volila dětská porota, se stala Lucie Bakalová z Gymnázia L. Jaroše v Holešově. Titul Ámos sympaťák získala Helena Lísková ze ZŠ Ladova Litoměřice díky hlasujícím programu ČT :D.

Letošní ročník je jubilejní a pro nás svým způsobem výjimečný,“ řekl zakladatel a ředitel ankety Slávek Hrzal. „Měli jsme možnost se setkat s více než šedesáti učitelkami a učiteli, které jejich žáci považují za své nejoblíbenější. V srdcích svých žáků zvítězili všichni. Letošní finalisté jsou jejich důstojnými vyslanci, kteří opět potvrdili, že v našich školách učí úžasní lidé.“

Oficiální korunovace Zlatého Ámose proběhne na slavnostním galavečeru 24. března v pražském hotelu Ambassador Zlatá husa.

Zdroj: Ministerstvo školství ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz