Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Most přivítá v dalším kole Superligy silné Brno

MOST – Přesně dva týdny po tvrdém direktu, který inkasovali od týmu Blanenska, přivítají mostečtí na své půdě v rámci desátého kola Superligy malého fotbalu silný výběr Brna. Sice půjde o střet aktuálně čtvrtého (Most) a pátého (Brno) týmu Superligy, ale zároveň jde o týmy, které ztrácí na čelo letos mimořádně vyrovnané tabulky bod, resp. dva. Je tedy evidentní, že rozhodně nepůjde o zápas klidného středu ligového pelotonu, ale o jeden ze stěžejních soubojů v rámci bojů o superligový titul.

Oba týmy se střetnou s čerstvým zážitkem ligové porážky, když mostečtí padli drtivě v Blansku v poměru 2:13 a Brno přeci jen přijatelněji v Olomouci 3:5. Most, který půjde do zápasu s výhodou domácího prostředí, tak bude bojovat nejen o ligové body, ale také o napravení své pošramocené pověsti.

Vědom si toho, nominoval k utkání mostecký trenér Vojtěch Benda silnou sestavu ve složení – Šlégr Václav – brankář, Boček Martin „C“, Haviar David „A“, Koudelka Matěj, Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Prokop Michal, Pyskatý Jan a Šebek Rostislav.

Ve všech případech jde o hráče s bohatými superligovými zkušenostmi a mostečtí pevně věří ve tři body.

„Jsme si dobře vědomi důležitosti tohoto utkání. Myslím si, že v následujících dvou kolech se definitivně rozhodne o týmech, které budou stále aspirovat na titul a o těch, které již z tohoto boje vypadnou a ročník budou pouze dohrávat. Proto je nesmírně důležité, teď neklopýtnout“ zahájil své předzápasové vyjádření Vojtěch Benda.

„Brno je vždy nepříjemným soupeřem a o jeho síle není třeba pochybovat. Zejména jeho brejky jsou opravdu smrtící. Vzhledem k našim letošním tradičním výkonům bude nesmírně důležité, vstoupit do zápasu koncentrovaně a zachytit hned jeho začátek, abychom pak opět nemuseli utkání pracně otáčet. S ohledem na naše poslední vystoupení na půdě Blanenska pak především doufám, že se našim fanouškům svým výkonem v tomto zápase omluvíme a ukážeme tu svou lepší tvář“ uzavřel Benda.

O tom, jak se to mosteckým povede, se mohou všichni diváci a příznivci mosteckého malého fotbalu přesvědčit tuto neděli od 14:00 na hřišti 11. ZŠ Most.
Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz