Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu kvůli rozsáhlému požáru lesa mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem

ÚSTECKÝ KRAJ – Stovky hasičů z desítek jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bojuje od dnešního dopoledne s rozsáhlým požárem lesa a travního porostu podél železniční tratě mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem. Plameny se rozšířily i na okolní pole a ohrožovaly i domy poblíž hořícího pole. Podle hasičů jde hned o několik ohnisek, může jít i o desítku požárů.  Nemáme naštěstí hlášena žádná zranění ani obětech na životech!

Policisté uzavřeli hlavní silniční tah z Lovosic na Ústí nad Labem, a to kvůli zvýšenému pohybu hasičských vozidel. Zastavena musela být i železniční doprava z Ústí nad Labem na Lovosice.

Hasiči nasadili do boje s mohutným požárem i letadlo z Roudnice nad Labem, kde dobrovolní hasiči plní letadlo vodou. Vzplál travní porost podél železničního náspu, u obce Dolní Zálezly pak plameny postoupily do lesa. Do akce byli povoláni i dobrovolní hasiči z Děčína – Starého Města.

Zjišťujeme podrobnosti k rozsáhlému požáru.

Autor: Honza Vraný
foto: JSDH Děčín – Staré Město

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář