Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Lidé poslali na fond již přes deset milionů korun na pomoc rodinám tří českých vojáků padlých v Afghánistánu

ČESKÁ REPUBLIKA – Přes deset milionů korun, tolik poslalo asi 35 tisíc dárců na charitativní účet Vojenského fondu solidarity, na pomoc rodinám tří českých vojáků padlých v Afghánistánu.

Potvrdila to předsedkyně fondu Lenka Šmerdová s tím, že veřejná sbírka končí dnes o půlnoci. Příští týden se rozhodne, jakým způsobem budou peníze mezi rodiny padlých vojáků Martina Marcina, Kamila Beneše a Patrika Štěpánka, kteří tragicky zemřeli letos 5. srpna v Afghánistánu po útoku sebevražedného mladého atentátníka.

Na účet peníze poslalo 6 129 dárců, dalších 28 863 poslalo dárcovskou SMS zprávu. Mezi dárci jsou jednotlivci, firmy nebo například sportovní kluby či různé spolky.

Konečnou částku bude vedení fondu znát v pondělí.

Zdroj: Armáda České republiky

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář