Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti

Muž si chtěl vzít život skokem pod vlak. Život mu zachránili strážníci

PRAHA – Pravděpodobně partnerská neshoda a požití vyšší míry alkoholu vedly muže k tomu, že si chtěl sáhnout na svůj život skokem pod vlak. Po krátkém pátrání se strážníkům podařilo nešťastníka najít včas a před rozjetým vlakem ho strhnout z kolejiště do bezpečí.

Dramatické chvíle zažili v pondělí odpoledne v Újezdu nad Lesy strážníci z Prahy 14. Ti obdrželi oznámení od vystrašené ženy, že její partner od ní utekl s rozhodnutím ukončit svůj život skokem pod vlak.

Vzhledem k tomu, že u sebe měla malé dítě, nemohla se sama vydat ho hledat, a proto požádala o pomoc strážníky. Ti okamžitě informovali kolegy z Policie ČR a vydali se po muži pátrat. Díky dobré místní znalosti věděli, že nejlepší přístup k trati vede z ulice Pilovská, proto se zde takticky rozdělili. Po chvíli jeden ze strážníků spatřil muže, který šel po kolejích, po kterých v dálce přijížděl vlak.

Dotyčný na volání a výzvy k opuštění tratě nikterak nereagoval. Strážník se proto k muži rozeběhl a z kolejí ho před přijíždějící vlakovou soupravou strhl. V danou chvíli se na místo dostavil i druhý strážník a policista. Rozrušeného plačícího mladíka následně dovedli ke služebnímu vozu. Provedenou dechovou zkouškou u něj strážníci naměřili přes 2,7 ‰. Přivolaná záchranná služba rozhodla o jeho převozu na psychiatrickou kliniku.

Zdroj : Městská policie hl. m. Prahy

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “Muž si chtěl vzít život skokem pod vlak. Život mu zachránili strážníci

  1. Pingback: company website

Napsat komentář