Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Chomutov zazářil na mezinárodním turnaji v Maďarsku

CHOMUTOV – Od čtvrtka 27.9. do soboty 29.9.2018 probíhal v maďarském Székesfehérváru mezinárodní turnaj v malém fotbale podpořený v rámci programu Erasmus+ pod názvem Mini4EU. Tohoto turnaje se neúčastnily kluby, jak bývá obvyklé, ale jednotlivá evropská města. Za Českou republiku se ho zúčastnila dvě města a to Brno a Chomutov. Chomutov byl tvořen především hráči týmu Jablíčka Chomutov doplněnými několika dalšími fotbalisty z Mostecké ligy malé kopané. Mužstvo pod názvem Chomutov odcestovalo do Maďarska ve složení – Aschenbrenner Miloslav – brankář, Banovič Tomáš, Haviar David, Hyneš Jan, Kopta Jan, Levý Stanislav, Mašl Michal, Popelka Vít, Svoboda Lukáš a Šroub Lukáš „C“.

V rámci losu základních skupin byl Chomutov zařazen do skupiny „C“ společně s moldavským Tiraspolem, belgickým Mouscronem a srbským Novi Sadem. Prvním vyzyvatelem chomutovských byl belgický zástupce. S ním se Chomutov vypořádal přesvědčivě 4:1 po hattricku Jana Kopty a jednom zásahu Davida Haviara. Následovalo utkání proti moldavskému Tiraspolu, které skončilo v základní době nerozhodně po gólu Tomáše Banoviče. V navazujícím penaltovém rozstřelu byli úspěšnější Češi a po rozhodující penaltě Jana Hyneše slavili i tentokrát výhru. Zápasy ve skupině zkompletovalo vítězství 3:0 nad srbským Novi Sadem. Dvakrát přesně mířil David Haviar a jednou Jan Kopta. Po těchto výsledcích postupovali chomutovští ze své skupiny z prvního místa.

V následném osmifinále vyřadil Chomutov maďarský Vecsés 2:1 po dvou přesných zásazích skvěle hrajícího Jana Kopty. Čtvrtfinále proti sobě svedlo oba české zástupce a byl to Chomutov, kdo po výhře 3:1 nad Brnem postoupil do konečných bojů o medaile. Mezi tři tyče mířili David Haviar, Jan Kopta a Lukáš Svoboda.

V semifinále se Severočechům postavil domácí zástupce Székesfehérvár a i s tímto soupeřem si Chomutov poradil a po těsné výhře 1:0 postoupil do boje o zlato proti chorvatskému Šibeniku.

Ani v tomto zápase nepoznali Češi hořkost porážky v základní hrací době. Utkání skončilo 2:2 po zásazích Tomáše Banoviče a Davida Haviara a muselo jít do penaltového rozstřelu. Bohužel tentokrát skončila tato loterie pro Chomutov nešťastně a hráči Mostecké ligy malé kopané si tak z Maďarska odváží stříbrné medaile.

Přestože tažení Chomutova nedošlo až ke zlatému vyvrcholení, jedná se o mimořádný úspěch. Turnaj, kterého se účastnili zástupci od Manchesteru až po Moskvu, měl nespornou kvalitu a Chomutov dokázal skutečnou malofotbalovou kvalitu. Vystoupení jeho hráčů je pak výbornou vizitkou pro Mosteckou ligu malé kopané, stejně jako úžasnou reprezentací města Chomutov.

Hráčům tohoto týmu pak nezbývá než pogratulovat a popřát další úspěchy v jejich malofotbalové kariéře.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář