Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Česká thajboxerská reprezentace v Bělorusku

ČESKÁ REPUBLIKA – Česká Muaythai Asociace (C.M.T.A.) vyslala 1.10 až 5.10. šest dětí vybraných z republiky na Muaythai Cup “STAYKI OPEN“ do běloruského Minsku.

Z dubského klubu Leonidas byl vybrán Matěj Šimůnek 11 let a Lukáš Klaška 14 let, z TKB Teplice to byli pak sourozenci Lukáš a Nikola Černých, z Hanuman gym Praha pak Tobiáš Barták 13let a t Tik Tak Rokycany Viktorie Jílková 11 let. Česká výprava byla nejzápadnějším zúčastněným státem, byli zde hlavně Bělorusové, Rusové, Litva, Lotyšsko, Gruzie a podobně. Tyto východní státy jsou známí tím, že u nich jsou bojové sporty na vysoké úrovni. Náš výběr ovšem zabodoval a stal se třetím nejúspěšnějším týmem. Všem reprezentantům se podařilo vybojovat medaile a to takto: Viktorie Jílková, Tobiáš Barták – zlato, Lukáš Černý, Nicol Černá, Matěj Šimůnek – stříbro a Lukáš Klaška – bronz.

Hned po návratu 6.10. se konalo druhé kolo Mistrovství ČR Muaythai pořádané C.M.T.A v TJ Spoje Praha. Náš klub Leonidas Gym Muay Thai vyslal do boje jednoho chlapce. Matěj Šimůnek prohrál s o dvě váhovky těžším soupeřem těsně 2:1 na body. Jistě se ptáte, proč se takový nevýhodný zápas staví. Je to pro to, že chlapců ve váze 30kg je v republice velice málo a jelikož Matěj startuje na reprezentačních utkáních IFMA, kde je znát každá zápasová zkušenost. Proto je lepší prohrát u nás s těžším soupeřem a pak dominovat ve světě se stejně těžkými soupeři.

Poděkování za tuto akci patří i prezidentu asociace C.M.T.A. Petru Ottichovi a firmám Grafstudio.cz, AJTM Turko, který podporuje dubský klub Leonidas Gym. Samozřejmě musím zmínit i podporu Ústeckého kraje, který dotuje přípravu dubských dětí na turnaje.

Autor: trenér – Ladislav Horejš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář