Cestování Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidič na Plzeňsku naboural do vozidla na hlavní silnici

HOLÝŠOV –   Včera v 17:20 hodin na křižovatce silnice I. třídy č. 26 ulice Jiráskova Třída a místních komunikací ulice Luční a K Evobusu v obci Holýšov došlo k dopravní nehodě. Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Mercedes Benz nerespektoval svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě ve směru jízdy z vedlejší pozemní komunikace ulice Luční doleva na hlavní pozemní komunikaci a nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu Seat Leon, jehož řidička jela po hlavní pozemní komunikaci.

 Došlo k bočnímu střetu vozidel. Po dopravní nehodě se řidič i řidička podrobili dechové zkoušce. U ženy byla s výsledkem negativním, řidič měl dechovou zkoušku pozitivní. Elektronickým přístrojem mu byla naměřena hodnota 1,33 promile alkoholu v krvi. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil čtyři desetistupňová piva značky Gambrinus.

 Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v lékařském zařízení. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. Celková škoda byla vyčíslena na 52 tisíc korun (50 tisíc korun na vozidle Seat, 2 tisíce korun na vozidle Mercedes). Dopravní policisté muži zadrželi řidičský průkaz a dopravní nehodou se dále zabývají.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář