Kultura Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Poloprofesionální hasiči z Krupky se dočkali zbrusu nové cisterny SCANIA za více než 7 milionů korun

KRUPKA – Poloprofesionální hasiči z Krupky – Bohosudova na Teplicku mají hned tři velké důvody k oslavám. Sbor dobrovolných hasičů Krupka slaví 145. výročí od svého založení, jednotka PO II oslavuje kulaté dvacáté výročí a k tomu všemu si dobrovolní hasiči nadělili zbrusu nové zásahové vozidlo značky SCANIA. To hasičům zakoupilo město Krupka.

Ještě před slavnostním požehnáním hasičské cisterny došlo na oceňování a poděkování stávajícím a především bývalým dobrovolným hasičům sboru. Starosta Krupky Zdeněk Matouš, který je rovněž hasičem tělem i dusí již od dětských let, k pořízení hasičské cisterny řekl, že zde došlo k souběhu dotací, kdy  2,5 milionu korun hasiči získali od HZS a krajská dotace  pak činila 1 250 000 korun. Celkové náklady na pořízení nové hasičské cisterny se pak vyšplhaly na  7 250 000 korun.

VIDEOREPORTÁŽ ZE SLAVNOSTNÍHO POŽEHNÁNÍ SCANIE…

Videoreportáž ze slavnostní akce v Krupce připravil: Honza Vraný/JV PRESS

„Získali jsme vytouženou cisternu na podvozku SCANIA a vozidlo je ve veškeré výbavě, kterou jsme chtěli. O nové auto jsme bojovali mnoho let a nyní jsme se konečně dočkali,“ dodal velitel jednotky JPO II Pavel Vácha st.

Cisterně slavnostně požehnal duchovní Pravoslavné církve mitroforní protojerej Mgr. Miroslav Vachata. Slavnostní akt si nenechali ujít ani představitelé HZS Teplice, SDH ale také dobrovolní hasiči z okolních sborů a přijeli i dokonce hasiči z nedalekého Německa. Poté již následovala výroční valná hromada SDH Krupka v rámci 145 let založení sboru.

Více informací o Hasičích Krupka – JPO II naleznete také ZDE.

FOTOGALERIE ZE SLAVNOSTNÍ AKCE V KRUPCE…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEOREPORTÁŽ: Poloprofesionální hasiči z Krupky se dočkali zbrusu nové cisterny SCANIA za více než 7 milionů korun

Napsat komentář