Doprava Praha Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Střet vlaku s osobním autem poblíž Chýně se naštěstí obešel bez zranění

CHÝNĚ – Dnes po poledni přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě v prostoru železničního přejezdu P2236 v katastru obce Hostivice v okrese Praha-západ. 

Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS Kladno s prvovýjezdovou cisternou a rychlým zásahovým automobilem. O nehodě byla informována také Hasičská záchranná služba podniku Správa železniční dopravní cesty Praha, která na místo poslala jednotku z Michle.

Kolize osobního vozidla s motorovým vlakem se stala na silnici třetí třídy mezi obcemi Břve a Hájek na křížení s tratí číslo 122 mezi Hostivicí a Rudnou. Řidič vozu zřejmě nedobrzdil na kluzké vozovce před přejezdem, kde právě vyjížděl ze zastávky Hostivice-Litovice motorový vlak. Auto zůstalo po střetu uvězněné nad příkopem přední částí u kolejí, takže nešlo ani odtlačit.

Ve vlaku cestovalo celkem dvanáct osob, v osobním autě jel pouze řidič – všichni vyvázli z nehody bez zranění. Hasiči zajistili na vozidle protipožární opatření a vzhledem k tomu, že bylo na plynný pohon, zkontrolovali, zda nedochází k úniku plynu. Poté pomohli vystoupit cestujícím a vyndali i tři přepravované kočárky. Někteří lidé z vlaku si sami zajistili odvoz z místa nehody, pro zbytek byla zajištěna přeprava na nádraží v Hostivici ve spolupráci s Policií ČR.

Při nehodě byla na vlaku poškozena hydraulika, ale motorový vůz byl schopen v nouzovém režimu dojet do Hostivice. Po příjezdu drážních hasičů kladenská jednotka událost předala a vrátila se na svou základnu. Provoz na trati byl obnoven před šestnáctou hodinou.

Autor: por. Ing. Ladislav Holomčík

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Střet vlaku s osobním autem poblíž Chýně se naštěstí obešel bez zranění

  1. Pingback: DevOps Consultancy

Napsat komentář