Cestování Doprava Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Počasí na Královehradecku komplikovalo dopravu

KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ – Od brzkých ranních hodin evidovali operační důstojníci Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje do 13 hodin na tísňové lince celkem 30 dopravních nehod a dalších 13 nahlášených komplikací spojených se špatnými povětrnostními vlivy.

Z pohledu počtu dopravních nehod a hlášených komplikací byla situace nejvážnější na Rychnovsku, Trutnovsku, ale i na Náchodsku. U obce Výšinka u Hajnice se staly ráno na krátkém úseku hned dvě dopravní nehody, kvůli čemuž byla dočasně silnice kyvadlově zprůjezdněna jen pro osobní automobily. Na úseku mezi Solnicí a Častolovicemi blokovaly dopravu uvízlé kamiony, stejně tak u obce Libel na Rychnovsku.

Situaci začal sníh komplikovat na silnicích už krátce před pátou hodinou, a to na Jičínsku. Do problémů se dostávaly i autobusy, které například u obce Zdelov na Rychnovsku a Žlunice a Slavhostice na Jičínsku sjely do příkopů. Dopravní nehody, které se v průběhu rána a dopoledne postupně staly na území celého kraje, se s výjimkou jedné obešly bez zranění.

Policisté doporučují řidičům sledovat vývoj počasí a zaměřit se rovněž na zdroje poskytující online dopravní informace a zpravodajství. V závislosti na těchto údajích pak v rámci možností plánovat své výjezdy s vozidly s povinnou zimní výbavou. V případě nouze pak je třeba počítat se zdržením.

Autor : por. Ing. Magdaléna Vlčková

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář