Krimi Školní okénko Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

PODIVNÁ ZÁBAVA: Parta romských dětí se v Litvínově bavila tím, že hodila pejska do zazděného sklepení domu a nechala svému osudu

LITVÍNOV – Další podivná zábava romských dětí na nechvalně janovském sídlišti v Litvínově zaměstnala strážníky! Na asistentku prevence kriminality se totiž obrátila žena z janovského sídliště v Litvínově, která údajně viděla, jak děti hodily okýnkem do zazděného sklepa panelového domu malého psíka.

„Pejsek ve sklepě podle svědkyně naříkal. Strážníci při příjezdu na místo žádného psa ve sklepě ale nezjistili. Všude bylo totiž ticho a nebylo nic vidět. Poučili proto oznamovatelku, že kdyby se pes znovu ozval, ať je opět zavolá,“ řekl k události velitel litvínovských strážníků Zdeněk Urban.

O několik hodin později žena strážníky ale volala opět s tím, že pejsek uvězněný ve sklepě hlasitě zase štěká. „Tentokrát už měli strážníci štěstí. Psíka tam objevili, ze sklepa vyprostili a následně předali na psí útulek,“ dodal k incidentu velitel litvínovských strážníků Zdeněk Urban.

Jen díky všímavosti ženy a zásahu hlídky strážníků tak pejsek neuhynul hlady v zazděném sklepení opuštěného paneláku. Totožnost dětí se strážníkům zatím nepodařilo vypátrat…

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář