Doprava Jihomoravský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Zběsilou jízdu cizince v Brně ukončila až střelba

BRNO – Úterní noc byla pro policisty opravdu velmi krušná.  Hlídka cizinecké policie projížděla ulicí Křenovou, když ji zaujalo vozidlo s tmavými skly a rakouskou registrační značkou.

. Když vozidlo kolegové vylustrovali, zjistili, že po vozidle se pátrá v celém Schengenském prostoru. Před policisty jelo vozidlo VW, ale registrační značka patřila na Mercedes. Policisté se snažili vozidlo zastavit, ale řidič na výzvy hlídky nereagoval. Řítil centrem města agresivní a rychlou jízdou, do pronásledování se musely zapojit další hlídky. Na ulici Rooseveltova porazil dopravní značky, kdy museli i lidé na chodníku uskakovat a nakonec prorazil i zátaras z policejních aut.

Honička pokračovala dál, řidič se snažil setřást policejní hlídky a jeho cesta směřovala na dálnici. Přes Zvonařku na ul. Hněvkovského, kde je dopravní omezení, prorážel dopravní značení, najel do protisměru na dálnici D2, kde pokračoval v protisměrné jízdě na přivaděč, ale výstřely ze služební zbraně je těsně před vjezdem na D1 zastavily.

Po cestě posádka vozidla z auta vyhodila samopal zabalený v ručníku.  Při kontrole vozidla, byly nalezeny další zbraně, několik nábojů a zásobníků, pytle s neznámou zelenou sušinou a další registrační značky. Posádku vozidla tvořilo 5 cizinců, u řidiče byl proveden test na OPL, který byl pozitivní. Dál probíhá vyšetřování případu, státní zástupce podal u všech pěti cizinců návrh na vazbu.

Autor : nprap. Petra Hrůzová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář