Kultura Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP NA VÝLET: Zřícenina šlechtického hradu Kostomlaty zahajuje 6. dubna turistickou sezónu

KOSTOMLATY – Vážení přátelé a příznivci zříceniny šlechtického hradu Kostomlaty, blíží se zahájení sezóny. Od 6. dubna o sobotách, nedělích, státních svátcích a dnech pracovního volna od 10:00 do 16:00 hodin bude opět zřícenina hradu zpřístupněna. V letošní sezóně bohužel s omezením, ale pro dobrou věc.

Z důvodu oprav dvou zdí hradního jádra, nebude z bezpečnostních důvodů veřejnosti přístupná věž a horní hrad. Přesto doufáme, že to turisty neodradí a přijdou na zříceninu hradu strávit příjemný den.

„Děkujeme za pochopení a budeme se těšit na viděnou a budeme doufat, že i letošní sezóna se vydaří, tak jako ta předešlá.“

Z Kostomlat pod Milešovkou vede na zříceninu hradu zelená turistická značka. Cesta je odtud dlouhá zhruba 1500 metrů s převýšením 150 metrů. Druhou, podstatně méně náročnou možností je přístup po stejné značce z opačného směru, připojíme-li se na ni na křížení se silnicí Kostomlaty – Milešov. Z vrcholu (566 m n. m.) je při vhodném počasí dobrý rozhled na Krušné hory i České středohoří, Teplice s Doubravskou horou.

LEGENDA: Na zřícenině hradu Kostomlaty prý bloudí duch husitského hejtmana Jakoubka z Vřesovic se skvrnou v podobě černého kalicha na čele!

Zdroj: Spolek pro záchranu hradu Kostomlaty

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář