Krimi Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Další miminko nalezené v babyboxu, tentokrát na Mělnicku

MĚLNÍK – Ve středu 17. dubna ve 20:31 vrzla dvířka babyboxu. Nemocnice Mělník. Do nového života jimi vstoupil klučík právě narozený, nevykoupaný, s nepodvázaným pupečníkem, a do světa vybavený jen starým šedivým ručníkem.

Sestřičky jej pojmenovaly Lukáš, jak mi sdělila vrchní sestra Pavla Jelínková. Ludvík Hess poprosil sestřičky ,zda může děťátko pojmenovat Vláďa na památku svého přítele a člena vedení spolku Babybox Vladislava Jarého, který zemřel 12. dubna a jehož odchod se mě hluboce dotkl.

Vláďa je osmé letošní děťátko, třetí mělnické a upravil skóre kluci versus holky na 82:106. Samozřejmě vedou holčičky! Babybox v Mělníku byl otevřen 4. listopadu 2009, hlavním dárcem byla Nadace Komerční banky, a. s. – JISTOTA, jež nám pomohla zřídit dvacet babyboxů a nyní finančně podporuje výměnu původních bedýnek, již technicky zastaralých. Ve dvaceti babyboxech zřízených s podporou Nadace Komerční banky, a. s. – JISTOTA se stal malý Vládíček 60. děťátkem. Tedy v průměru, co babybox Komerční banky, to tři děti a ani jeden z nich nezůstal bezdětný.
„Ať žije Vládíček Mělnický! Čest památce Vládi Jarého, s nímž mě pojilo padesátileté přátelství,“ dodal Ludvík Hess.
Autor : Jitka Andrlová
Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář