Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Mateřská škola Moravskoslezský Nezaradené Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Školní okénko Sport Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Děti z mateřínek se úspěšně prezentovaly v rámci nymburského přehlídkového Festivalu MATEŘINKA

NYMBURK –  Festival MATEŘINKA je celostátní nesoutěžní přehlídka hudebních, tanečně sportovních a dramaticko-výtvarných pódiových vystoupení jako veřejná prezentace mateřských škol a předškolních zařízení v České republice. Letos se do něj zapojily stovky předškoláků.

Hlavní program je doplněn o výstavu dětských výtvarných prací, prodejní výstavu hraček a zařízení pro mateřské školy, prezentaci jednotlivých mateřských škol formou panelů a videozáznamů, divadelní a hudební představení předních umělců, soutěže a sportovní aktivity pro děti.

Festival je určen všem mateřským školám v ČR včetně speciálních MŠ a předškolních zařízení, které se věnují dětem, dále rodičům předškolních dětí, učitelkám MŠ, odborníkům a pracovníkům v oblasti předškolní výchovy. Pro děti a jejich rodiče je festival zdrojem neopakovatelných zážitků, pro učitelky velmi přínosnou inspirací, pro odborníky ve školství nedostižným průřezem činností mateřských škol v České republice. Festival je organizován na dvou úrovních – oblastní a celostátní. Účast v oblastních kolech – na základě vyplněné přihlášky zaslané organizátorovi nejbližšího oblastního kola. Účast mateřských škol není omezená, stačí pouze respektovat časový limit maximálně 3 minuty pro délku pódiového vystoupení.

Účast na celostátním finále – 1 až 3 mateřské školy z každého oblastního kola. Kritéria pro výběr účastníků na celostátní finále: originalita a výraznost, nikoli dokonalost provedení. Dále je výběr podřízen programové skladbě vystoupení v Nymburce.

Do finále celostátního festivalu mateřských škol Mateřinka 2019 3. – 4. Května 2019 probojovali MŠ Sluníčko, Nový Bydžov MŠ Severní, Česká Lípa MŠ Kopretinka, Cerekvice n. Loučnou MŠ Jana Palacha, Turnov MŠ Pohádka, Sezemice MŠ Sloupno, Smidary MŠ Drmoul, okr. Cheb MŠ Jugoslávská, Teplice MŠ Adélka, Nymburk MŠ Cibuláček, Dubí MŠ Beruška, Chlumec n. Cidlinou MŠ Klenvice na Hané 2. MŠ Mládežnická, Karlovy Vary MŠ Bruslička, Klášterec nad Ohří MŠ Duhový svět, Prokopova Chomutov MŠ Fanderlíka, Brno MŠ Zahrádka, Kundratická Chomutov MŠ Kaštánek, Teplice MŠ Hálkova, Mohelnice MŠ Kytička, Liberec MŠ Strejcova, Zábřeh MŠ Montessori, Praha 5 MŠ Hlávkova, Teplice MŠ Bratří Čapků, Žatec.

NAPŘÍKLAD ZA MĚSTO TEPLICE PŘIJELI PODPOŘIT SVÉ ŠKOLKY Bc. Jiří Štábl, náměstek primátora Teplic. Bc Jarmila Svobodová, vedoucí odboru školství Teplice a vedení školky Kaštánek v Teplicích v čele s ředitelkou školky Martinou Janotkovou.

FOTOGALERIE Z FESTIVALU…

 

Zdroj: Nymburské kulturní centrum
Foto: Pavel Korkeš

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář