Pomáháme Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Ve Spořicích na Chomutovsku se do náboru nových dárců do Českého registru dárců kostní dřeně přihlásilo 160 lidí, včetně desítky místních policistů

CHOMUTOVSKO – Nábor nových dárců do Českého registru dárců kostní dřeně se začátkem května uskutečnil ve Spořicích na Chomutovsku. Do akce se zapojilo 160 nových dárců.

Ti totiž vyslyšeli výzvu, aby přišli darovat krev a tím pomohli najít vhodného dárce kostní dřeně pro patnáctiletého Matěje, kterému lékaři ve třinácti letech diagnostikovali rakovinu krve. Odběry krve se ve Spořicích na Chomutovsku uskutečnily v tamním pečovatelském domě za přítomnosti pracovníků pražského IKEMu.

Do registru se zapsala i více než desítka policistů z chomutovského obvodního oddělení. Potvrdila to mluvčí krajské policie Alena Bartošová s tím, že více jak desítka policistů obvodního oddělení Chomutov – město se zapsala do Českého registru dárců krvetvorných buněk.

„Impulsem k tomu byla benefiční akce spojená s pomocí 15letému chlapci, který onemocněl vzácnou formou leukémie. Součástí akce, která se konala v sobotu 4. května ve Spořicích na Chomutovsku, byly také testovací odběry potencionálních dárců kostní dřeně,“ dodala mluvčí policie Alena Bartošová.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DOBRÁ ZPRÁVA: Ve Spořicích na Chomutovsku se do náboru nových dárců do Českého registru dárců kostní dřeně přihlásilo 160 lidí, včetně desítky místních policistů

  1. Pingback: Douceur Beauty

Napsat komentář