Cestování Doprava Jihočeský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Smrtelná dopravní nehoda u Žumberku

ČESKOBUDĚJOVICKO – Po 10. hodině přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o dopravní nehodě v katastru obce Žumberk, kde řidič havaroval do vzrostlého stromu. 

 Na místo byli vysláni policisté Obvodního oddělení Trhové Sviny a dopravní policisté z Územního odboru České Budějovice. Během přesunu dostali další informaci od posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, že řidič po čelním nárazu do pevné překážky, podlehl následkům těžkých zranění.

Po příjezdu hlídek na místo a vlastním vyšetřením objasnili, že řidič (roč. 1958) osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia při výjezdu z obce Žumberk na Trhosvinensku, z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde po více jak 400 metrech jízdy po travnaté pastvině, čelně narazil do vzrostlého stromu na hrázi místního rybníčku. Náraz byl tak silný, že došlo k celkové deformaci poloviny vozidla a řidiče se i přes snahu záchranářům nepodařilo oživit.

Okolnosti této havárie budou kromě zmíněných dopravních policistů ještě vyšetřovat českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří nařídili zdravotní pitvu, která by mohla osvětlit některou z příčin této nehody.

Od začátku roku se na jihočeských silnicích jedná o 22. oběť.

Autor : por. Bc. Milan Bajcura

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář