Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Agresor chtěl zaútočit na policisty

PLZEŇ –  Policisté ve službě nikdy neví, s kým se setkají, a i když jedou na pomoc, může na ně čekat agresor. Své o tom ví plzeňští policisté, kteří chtěli pomoci opilému muži. Ten se jim odvděčil tak, že se s nimi chtěl poprat. 

Dva policisté z obvodního oddělení Plzeň 1 vyjeli včerejšího dne v odpoledních hodinách na adresu Žlutická 29 Plzeň. Na zemi před panelovým domem ležel 31letý cizinec. Policisté se po příjezdu na místo muže zeptali, zda je v pořádku a dále mu sdělili, aby neležel na studené zemi a postavil se. Na základě místní a osobní znalosti věděli, že se jedná o osobu, která je pod vlivem alkoholu fyzicky agresivní a vyhledává konflikty.

Mladý cizinec se postavil a začal na policisty pokřikovat, že z nich má nervy, a že něco uvidí, kdy měl obě ruce zaťaté v pěst. Po výzvě, aby se uklidnil a zanechal svého jednání, se agresor ještě více rozzuřil a postavil se do bojového postoje proti jednomu z policistů, kterého chtěl následně udeřit pěstí. Druhý z policistů okamžitě zareagoval a mladého muže svedl pomocí hmatů a chvatů na zem, kde mu následně nasadil pouta. Věc je zatím vyšetřována jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Autor : nprap. Michaela Raindlová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář