Auto-Moto HZS Jihočeský Krimi Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Nehodu dvou aut u Dolního Bolíkova nepřežila jedna osoba a druhá utrpěla závažná zranění

JIHOČESKÝ KRAJ – Vážná dopravní nehoda se stala v neděli 2. června ve večerních hodinách na silnici II. třídy u obce Dolní Bolíkov, kde se střetly dva osobní automobily. 

K nehodě krátce před 21. hodinou vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Z jednotek požární ochrany Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje k nehodě vyslalo profesionální jednotku ze stanice Dačice a svolalo jednotku SDH obce Slavonice.

Průzkum na místě potvrdil původní ohlášení, a to, že se jedná o nehodu dvou osobních aut. Velitel zásahu upřesnil, že jde o vozy továrních značek Renault Megane a Škoda Octavia. Dále podal zprávu, že při střetu byly zraněny dvě osoby. U jedné z nich byla okamžitě zahájena resuscitace, druhou zraněnou osobu hasiči pomohli zdravotníkům transportovat do vrtulníku LZS. I přes veškerou snahu záchranářů resuscitovaná osoba mnohačetným zraněním podlehla.

Zasahující hasiči dále oba havarované vozy zajistili nezbytným protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Policie ČR silnici mezi obcemi Dolní Bolíkov a Mutišov uzavřela. Příčiny a okolnosti nehody šetří kriminální policie. Po ukončení základního šetření policistů hasiči dokončili úklid vozovky.

Pro rodinu zemřelého byl na místo povolán člen posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje.

Okolnosti noční tragické nehody vyšetřují kriminalisté jihočeské policie.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Nehodu dvou aut u Dolního Bolíkova nepřežila jedna osoba a druhá utrpěla závažná zranění

  1. Pingback: micro step mini

Napsat komentář