Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti

Policisté si v noci „posvítili“ na mladistvé v parku na Letné

PRAHA – V posledních týdnech policie zaznamenala zvýšený počet případů majetkové a násilné trestné činnosti v Letenských sadech v Praze 7. V noci na sobotu proto policisté prvního policejního obvodu ve spolupráci s kriminalisty a speciální pořádkovou jednotkou provedli zátah v Letenských sadech.

Tato akce byla naplánovaná v souvislosti s celorepublikovou akcí HAD 2019, která je zaměřená mimo jiné na kontrolu zákazu pití alkoholu nezletilými a mladistvými.

Kontroly započaly už okolo 16. hodiny v okolí Dejvic, kde se policisté, celníci, hasiči a pracovníci z hygieny zaměřili na podniky, kde se nalévá alkohol. Hned v první restauraci na zahrádce narazili na sedmnáctiletou dívku a stejně starého chlapce. Jejich dechové zkoušky byly pozitivní a policisté jim naměřili hodnoty 0,85 a 1,03 promile alkoholu.

Od 22. hodin se policisté zaměřili na zmiňované Letenské sady. Ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou, policisty z místních oddělení, kriminalisty a psovody byla obklíčena část parku za kyvadlem, kde se v posledních týdnech scházejí skupiny mladistvých a zaznamenali jsme tam zvýšený počet protiprávního jednání.

Všichni pak museli prokázat svou totožnost a v případě, že jim ještě nebylo osmnáct let podstoupit dechovou zkoušku. Pozitivní ji mělo 35 z nich, kdy největší naměřenou hodnotu měla sedmnáctiletá dívka, a to 2,17 promile. Pro tu musela vzhledem k její opilosti přijet rychlá záchranná služba. Nejmladším podnapilým byl pak teprve čtrnáctiletý hoch, který nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Podnapilí pak skončili na místním oddělení policie, kde si je museli vyzvednout zákonní zástupci a policisté budou zjištění oznamovat na orgán sociálně právní ochrany dítěte.

Desítky přestupků v rámci akce HAD 2019 řešili i zmiňovaní celníci, hasiči a pracovníci z hygieny. Nalezeno bylo například několik lahví alkoholu bez kolku, jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu a byly vypátrány dvě hledané osoby.

Vzhledem k výsledkům policie akci v blízké době na Letné zopakuje.

Autor : pro. Bc. Jan Daněk

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Policisté si v noci „posvítili“ na mladistvé v parku na Letné

Napsat komentář