Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Rychlé nohy pražského strážníka zabránily mladé ženě v sebevraždě skokem do Vltavy

PRAHA – Strážníci z Poříčního útvaru pomohli cizince v těžké životní situaci. Přímo naproti pontonu městské policie se pokusila skočit do Vltavy. 

Zprávu od své kolegyně o tom, že na protějším břehu od jejich sídla vidí ženu, která vypadá, že chce skočit do vody, obdrželi strážníci Poříčního útvaru hodinu po poledni. Na uvedeném místě skutečně nalezli ženu sedící na hraně přístavní zdi. Žena se třásla, měla zarudlé oči a nereagovala na pokusy o komunikaci.

Po několikaminutové marné snaze vyřešit situaci domluvou, k ní hlídka přistoupila velmi opatrně a odvedla ji do bezpečné vzdálenosti dále od vody. Během několika příštích dalších minut se zde objevil i její manžel a také se pokoušel ji uklidnit. V tu chvíli se zdála být celá záležitost uzavřená. Strážníci ještě v rychlosti ztotožnili jak muže, tak ženu. Tu navíc prohlédli, zdali neutrpěla nějaké zranění.

Při společné cestě k přístavním branám nic nenasvědčovalo tomu, že si strážníci ještě „užijí“ akci jak z akčního filmu. Těsně před tím, než se stačili rozloučit, se žena vytrhla svému manželovi a rozeběhla se směrem k řece. Ke skoku do chladných vod však naštěstí nedošlo.

Hlídka ji dohonila a strhla dříve, než dosáhla okraje přístavní zdi. Žena se poté proměnila v uzlíček nervů vykřikující nesrozumitelná slova. S ohledem na její psychické rozpoložení strážníci přivolali na místo záchrannou službu, která rozhodla o jejím převozu na psychiatrické oddělení.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Rychlé nohy pražského strážníka zabránily mladé ženě v sebevraždě skokem do Vltavy

Napsat komentář