Auto-Moto Doprava Krimi Liberecký Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Kriminalisté na Liberecku pátrají po motorkáři, který najel do policisty a ujel!

LIBERECKO – Po srážce s bezohledným motorkářem skončil policista v nemocnici. Pomozte nám s jeho vypátráním. 

Důstojníci operačního střediska vyslali v neděli 21. července na místo dopravní nehody ve Vratislavicích nejbližší policejní hlídku. Na křižovatku ulic Pivovarská a Vinařská se nejrychleji dostavili policisté z místního obvodního oddělení. Ve 14:30 začali zajišťovat místo dopravní nehody do příjezdu dopravních policistů. O dvacet minut později, tedy ve 14:50 hodin, vjeli z ulice Rochlická do Pivovarské dva motocykly. Jakmile druhý z motorkářů poté, co spatřil policejní hlídku, začal brzdit a se strojem se otáčet, muži zákona se jen utvrdili v tom, že obě motorky nemají na pozemní komunikaci co dělat. Jednalo se totiž o motokrosové stroje. Druhému ze strojů se podařilo dokonat otáčení a zamířil zpět do ulice Rochlická, zatímco první z motorkářů pokračoval proti policejní hlídce. I přesto, že jej policista pokynem ruky vyzval k zastavení, motorkář zareagoval zvýšením rychlosti a kolem zasahujícího policisty projel. Při pokusu o úhybný manévr však do muže zákona narazil. Vysokou rychlostí pak pokračoval dále ulicí Pivovarskou k ulici U Sila, aniž by se vůbec zaobíral vzniklým zraněním, škodami, či setrváním na místě dopravní nehody.

https://www.youtube.com/watch?v=TSbSeyiqBws

Policista utrpěl zranění v horní polovině těla, s nímž vyhledal lékařské ošetření.

V případě dopadení a odsouzení může v tomto případě pachateli hrozit za přečin násilí proti úřední osobě trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do šesti let.

V této souvislosti žádáme případné svědky a spoluobčany o pomoc při pátrání po řidičích obou motocyklů, zejména pak po muži, jenž do policisty narazil. Pravděpodobně řídil motocykl KTM, bílo oranžové barvy, bez registrační značky. Oblečený byl do červeno-bílé motokrosové bundy s nápisy na hrudi, červeno-oranžových kalhot s šedými vzory na kolenou a stehnech. Na zádech měl červeno-černý batoh. Motorkář měl helmu s fosforovým kšiltem a fosforovými vdechy helmy. Helma samotná byla oranžovo-černo-modré barvy s podélnými pruhy. Motokrosové brýle, které měl motorkář nasazené, měly oranžové orámování. Na nohou měl vysokou krosovou obuv pravděpodobně šedé barvy se třemi výraznými sponami upínání.

Motocykl po střetu s policistou má poškozený levý přední ochranný kryt ruky. Veškeré informace k případu můžete policistům sdělit prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo na kterékoli policejní služebně. Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.

Zároveň apelujeme také na oba motocyklisty, aby se policistům přihlásili.

Autor: por. Bc Vojtěch Robovský

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Kriminalisté na Liberecku pátrají po motorkáři, který najel do policisty a ujel!

  1. Pingback: stapelstein

Napsat komentář