Kultura Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Country zněla na hradě

KOSTOMLATY –   Spolek pro záchranu hradu Kostomlaty v sobotu uspořádal již III. ročník Country léta na hradě. Počasí se vydařilo, panovala všude přítomná dobrá nálada, zpěv a smích.

   Odpoledne otevřela stále oblíbenější kapela Charlieho parťáci, tentokrát s hostem, zpěvačkou Lucií Malinovou. Příznivci kapely mohli konečně poznat i slavného Charlieho podle kterého se kapela jmenuje. Jako zakládající člen bandu si s kapelou samozřejmě i zahrál. Hned po nich na stage nastoupil známý písničkář Jindra Kejak. Nejen písničkami, ale i vtipným slovním doprovodem zaujal všechny přítomné. Smích zněl po celou dobu jeho vystoupení. Následovali Střepy ze Světce, skupina známá v širokém okolí.

   Mužské obecenstvo si přišlo na své nejen sluchem, ale i zrakem při vystoupení seskupení Báry. Krásné dámy s akustickými nástroji zabrousily nejen do country, ale třeba i do bluegrassu. Zpestřením odpoledne se stala taneční vystoupení, jak ve stylu country, tak třeba kankánu.

 100 legs, cover banda přenesla publikum trochu jiným směrem. Hlas jejich zpěvačky se nesl širokým okolím. Mezi jejich dva bloky vystoupila poměrně nová banda Šestý nesmysl. Spolek pro záchranu hradu Kostomlaty opět odvedl výbornou organizační práci. Kdo jste ještě na jejich žádné akci nebyl, koukejte to napravit. Krásné prostředí hradu a rodinná atmosféra vás hodí těžce do pohody. Koneckonců podívejte se sami. Další fotografie naleznete na: https://www.facebook.com/luciesvobodovaphoto/.

Autor : Lucie Svobodová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář