Cestování Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Záchranáři ošetřovali osm účastníků nehody na Novojičínsku

NOVOJIČÍNSKO – Posádky ZZS MSK zasahovaly včera, v sobotu 7. září večer, u dopravní nehody na Novojičínsku.

. Událost poblíž obce Rybí byla krajskému operačnímu středisku záchranářů nahlášena před devatenáctou hodinou. Na místo události vyslali operátoři čtyři posádky z výjezdových základen Nový Jičín, Mošnov a Kopřivnice.

Týmy záchranné služby ošetřovaly celkem osm účastníků střetu vozidel.
Nejvážněji poraněna byla devětačtyřicetiletá žena, která utrpěla poranění hrudníku, břicha, pánve a dolní končetiny. Posádky ji zajistily pánevním pásem, uložily do podtlakové matrace a zahájily podávání léků. Poté byla pacientka transportována do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

Dvaasedmdesátiletá žena zůstala po nehodě krátce v bezvědomí a jevila známky otřesu mozku. Po ošetření byla předána na chirurgické ambulanci novojičínské nemocnice. Ve stejném zdravotnickém zařízení byli přijati také ostatní účastníci havárie.

Čtyřiasedmdesátiletý muž s poraněním horních končetin, třiatřicetiletá žena s poraněním hrudníku a dolní končetiny a osmatřicetiletá žena s poraněním horní končetiny – jejich poranění byla vesměs středně závažná. Tři děti ve věku dvou a tří let, byly zasahujícím lékařem vyšetřeny a k vyloučení poranění byly přepraveny na dětskou ambulanci.

Zdroj : ZZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Záchranáři ošetřovali osm účastníků nehody na Novojičínsku

  1. Pingback: phb ethical beauty

Napsat komentář