Auto-Moto Cestování Doprava Finance Kultura Politika Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Z DOPRAVY: Panenský Týnec se dočká obchvatu, stavba části dálnice D7 byla zahájena

PANENSKÝ TÝNEC – Ředitelství silnic a dálnic zahájilo slavnostním poklepem výstavbu části dálnice D7 u Panenského Týnce. Jedná se o zkapacitnění silnice na čtyřpruhovou dálnici. U zahájení nechyběl ministr dopravy Vladimír Kremlík ani hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Ústecký kraj, zejména tato část, si zaslouží kvalitní, rychlou a bezpečnou dálnici. Obzvláště v dnešní době, kdy je průmyslová zóna Triangle už prakticky zaplněná. Jsem rád za výstavbu této části a těším se na úplné dokončení,“ řekl v úvodu hejtman Bubeníček.

„Hned v příštím roce zahájíme výstavbu dalších dvou úseků, a to u Loun a Chlumčan,“ slíbil generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Zahájení výstavby takto zásadní komunikace pro Ústecký kraj si nenechal ujít ani náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek, který na místě projednal s ředitelem Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyňkem Hořelicou financování oprav krajských silnic II. a III. třídy.

Trasa nově upravovaného obchvatu bude mít 3,5 km a během její výstavby musí zhotovitel, Vodohospodářské stavby s.r.o., Doprastav, a.s. a Doprastav CZ, s.r.o., realizovat 77 stavebních objektů. Stavba bude stát 685 milionů korun a dokončená by měla být za dva roky.

Zdroj: Ústecký kraj 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Z DOPRAVY: Panenský Týnec se dočká obchvatu, stavba části dálnice D7 byla zahájena

Napsat komentář