Pomáháme Školní okénko Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Krajská zdravotní pořídila do chomutovské nemocnice nové polohovací postýlky pro novorozence

CHOMUTOV – Pětadvaceti novými polohovacími postýlkami pro čerstvě narozená miminka disponuje Novorozenecká stanice Dětského a dorostového oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z.  Lůžka pro nejmenší pacienty, umožňující komfortnější péči o miminko, pořídila společnost Krajská zdravotní, a. s., z vlastních zdrojů za částku 237 533 korun.

„Nové postýlky nahradily stávající. Lůžka jsou plastová, polohovatelná, takže nabízí nejen personálu komfortnější péči o miminko. Další výhodou jsou kolečka na spodní části postýlky umožňující pohodlnější transport novorozence například na nezbytná vyšetření,“ řekla Dana Chalupová, vrchní sestra Dětského a dorostového oddělení chomutovské nemocnice.

Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z., poskytuje krátkodobou resuscitační, intenzívní a standardní diagnostickou a léčebnou péči pro novorozence, děti a dorost. Řeší akutní stavy celého spektra problematiky dětského lékařství, provázené závažným stavem nebo již hrozícím či rozvinutým selháním životních funkcí.

Fotografie nových polohovatelných postýlek ke stažení najdete zde.

Zdroj: Krajská zdravotní
Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Krajská zdravotní pořídila do chomutovské nemocnice nové polohovací postýlky pro novorozence

  1. Pingback: ผลบอล

Napsat komentář