Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Řidička na Českolipsku nedala přednost při odbočování vlevo, v nemocnici skončilo pět lidí! Na místě zasahoval i vrtulník leteckých záchranářů

ČESKOLIPSKO – O pět zraněných lidí se včera musela postarat zdravotnická záchranná služba potom, co 70letá řidička oplu, jedoucí od České Lípy na Zákupy, nedala v Dobranově přednost protijedoucímu vozidlu Kia Ceed a narazila do něj.

Kia se následně roztočila a dorotovala do protisměru, kde narazila do fabie přijíždějící od České Lípy. Nejhůře dopadl 73letý spolujezdec z fabie, kterého s těžkým zraněním transportoval do nemocnice vrtulník.

Když odbočujete vlevo, přesvědčte se nejdříve, zda autu v protisměru nezkřížíte cestu!

Ke karambolu došlo včera před 9. hodinou na silnici č. 262 v Dobranově nedala 70letá řidička oplu, jedoucí ve směru od České Lípy na Zákupy, přednost při odbočování vlevo vozidlu tovární značky Kia Ceed, jedoucímu v protisměru,  a nabourala do něj. Náraz kiu roztočil po silnici, a ta pak narazila do fabie jedoucí od České Lípy.

Nehoda si vyžádala těžké zranění 73letého spolujezdce z fabie, kterého vrtulník ve vážném stavu transportoval do nemocnice. Kromě něj skončili spíše s lehčími zraněními v péči lékařů další čtyři účastníci této kolize. Ta silnici zcela uzavřela zhruba na dvě hodiny.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář