Jihočeský Krimi Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Nález vojenské munice na Táborsku

TÁBORSKO – Krátce po druhé hodině odpolední včerejšího dne přijali policisté informaci o nálezu předmětu, který důvodně připomínal vojenskou munici, a to ruční granát. 

Ten objevili dělníci při stavební činnosti v prostoru fotbalového hřiště v obci Tučapy na Táborsku. K nálezu byla okamžitě vyslána policejní hlídka místně příslušného soběslavského obvodního oddělení, která ve spolupráci se starostou obce prostor zajistila. Souběžně na místo nálezu vyjeli i jihočeští policejní pyrotechnici.

Ti v nálezu potvrdili ruční granát F1, který byl naštěstí delaborován. Předmět odborně zajistili a připravili k bezpečnému převozu k následné likvidaci. Na místě rovněž provedli ohledání širšího okolí, a to bez dalšího nálezu. Krátce po třetí hodině odpolední zákrok ukončili.

Opětovně připomínáme, že nález jakéhokoliv předmětu, který by jen připomínal vojenskou munici, je nutné neprodleně ohlásit policii. S předmětem nijak nemanipulujte. Zajistěte prostor proti vstupu dalších osob a v bezpečné vzdálenosti vyčkejte na příjezd policie. Mějte stále na mysli, že i u staré a zrezivělé munice může dojít k její iniciaci a tím ke škodám nejen na majetku, ale i zdraví či životech.

Autor : por. Mgr. Miroslav Doubek

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář