Finance Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Drama na Florenci! Opilý pár se vzájemně fyzicky napadal, žena měla navíc dítě v náruči

PRAHA – Konflikt podpořený notnou dávkou alkoholu vyústil ve vzájemné napadení. Muž se ženou se „pobili“ u stanice metra. Žena navíc držela v náruči miminko, které tak bylo v ohrožení. Zákrok strážníků si vynutil použití donucovacích prostředků u obou agresivních osob.

Člen ostrahy autobusového nádraží Florenc kontaktoval v úterý po třetí hodině odpoledne strážníky z Hlídkového útvaru, kteří v lokalitě prováděli běžnou kontrolu. Oznámil jim, že u výstupu z metra se fyzicky napadá muž se ženou a oba jsou zjevně podnapilí.

Na uvedeném místě u bočního výstupu seděl na zídce muž a žena s viditelným zraněním v obličeji, která v náruči držela kojence. Kolem nich byl nepořádek a nedopitá lahev od tvrdého alkoholu.

U obou byla následně provedena dechová zkouška. Žena cizí národnosti, která nerozuměla česky, nadýchala skoro 2,4 ‰. Muž, který částečně česky rozuměl, téměř 3,3 ‰. Z důvodu zranění ženy a obavy o zdraví dítěte byla na místo přivolána záchranná služba a dále pak Policie ČR.

Muž se v jednu chvíli pokusil opět ženu napadnout a následně i jednoho z přítomných strážníků. Pomocí hmatů a chvatů skončil v poutech. Donucovací prostředky nakonec museli strážníci použít i proti hysterické až agresivní ženě. Ta navíc odmítla zdravotníkům svěřit dítě, které po celou dobu držela v náručí, k preventivnímu vyšetření.

Aktivně se bránila a tím ohrožovala zdraví a život miminka. Sedmatřicetiletý muž byl vozidlem městské policie pro svoz podnapilých osob převezen na záchytnou stanici. Třiatřicetiletou ženu si na místě převzala cizinecká policie. Záchranáři rozhodli o převozu nezraněného dítěte do nemocnice. Celým případem se bude dále zabývat Policie ČR.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář