Kultura Moravskoslezský Sport Středočeský Z domova

Rytíři Kladno doma podlehli mistrovi. Nestačili na Oceláře.

KLADNO – Zápas k oslavě Halloweenu přinesl vedle strašidelných masek a atmosféry bohužel také hodně hrozivý výsledek. Rytíři se přes slibný začátek nedokázali prosadit a postupně proti Třinci ztráceli už o šest branek. Když pak alespoň vymazal nulu na straně domácích Antonín Melka, Oceláři přidali sedmou trefu a stanovili konečný výsledek. Kladeňáci tak zapsali porážku 1:7 a z domácího trojboje si odnesli pouhý bod z minulého kola.

Kladno začalo jako už tradičně v této sezoně neskutečně aktivně a v prvních minutách mělo enormní tlak. Ten ale třinecká defenziva v čele s Petrem Kváčou přestála. Po Jágrově geniální přihrávce už mířil do odkryté klece David Stach, který však selhal. Na druhé straně hosté vybojovali přesilovku a s ní naložili hodně rázně. Petr Vrána vyhrál buly, Erik Hrňa ostře vypálil a bylo vymalováno. Pouhé tři vteřiny poté, co Melka usedl na trestnou – 0:1! Posledních pět minut třetiny patřilo znovu Rytířům, jenže ani tentokrát to ke gólové radosti nevedlo. Tomáš Kaut ve veliké šanci mířil z otočky jen těsně vedle tyče.

Úvod druhé části byl ale ze strany domácích hodně nepodařený. Přenesené oslabení Rytíři ještě ubránili, ale krátce po jeho skončení lovili puk ze sítě. Po chybné rozehrávce Michala Barinky dostal puk na pravý kruh úplně volný David Kofroň, který odkrytý kout branky s přehledem trefil – 0:2. Uběhlo navíc jedenáct vteřin a bylo ještě hůř. Tomáš Marcinko vyrazil za nahozeným pukem, bez problémů přebruslil kladenské beky, všiml si nejistého Godlova vyjetí a zamířil do protějšího růžku – 0:3. Když pak Oceláři zamkli Rytíře v obranném pásmu, dopomohli si Kladeňáci faulem a hosté ponechanou výhodu využili. Vladimír Roth dostal nabito na levý kruh a vypálil podobně jako David Pastrňák při přesilovkových souhrách Bruins v NHL – 0:4. Kladno se mohlo vrátit do hry při vlastní početní výhodě, tu ale hrubě nezvládlo. Hosté ujeli do přečíslení a Matěj Stránský zakončoval do prázdné brány – 0:5. Do sirény navíc Třinečtí ještě jednou překonali Denise Godlu. Rothova rána v přesilovce ale trefila jen tyč.

Do třetí části nastoupil do brankoviště Lukáš Cikánek, ani ten ale dlouho nevydržel bez ztráty květinky. Matěj Stránský trefil v přesilovce přesně horní růžek – 0:6. Kladno se dostalo střeleckého úspěchu až poté. Austinovo nahození tečoval Jakub Hajný a Antonín Melka dorazil volný puk do sítě – 1:6. Pak ale přišel další faul a další využitá přesilovka. Vyražený puk poslal do sítě Aron Chmielewski – 1:7. A od tohoto stavu už se víceméně jen dohrávalo. K vidění byla ještě řada osobních soubojů, ale šancí už nemnoho. Štěpán Bláha se na konci mohl dostat do úniku, jenže přes dojíždějícího beka se neprosadil.

FOTOGALERIE: ZDE

Text/Video: Rytíři Kladno

Foto: J. Tušík / Tusik Media

Napsat komentář