HZS Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Výbuch nebezpečných látek v areálu firmy v Hamru na Jezeře na Českolipsku má bohužel první oběť

HAMR NA JEZEŘE – Exploze nebezpečné látky  v areálu společnosti Purum v Hamru na Jezeře na  Českolipsku má bohužel svou první oběť! V nemocnici totiž zemřel jeden z těžce zraněných pracovníků. V úterý 19. listopadu po výbuchu bylo do nemocnic transportováno celkem osm zaměstnanců. 

Kontaminováno bylo i deset záchranářů a jejich sanitní vozy. K havárii došlo ve firmě, zabývající se likvidací nebezpečného odpadu, a to při pracovní činnosti a následně se nebezpečné látky dostaly do ovzduší.

Po příjezdu jednotek na místo provedli hasiči záchranu dvou osob z místa úniku neznámé látky a dále pomocí GDA měření přítomnosti a identifikaci nebezpečných chemických látek.

V péči zdravotnické záchranné služby tak skončilo 8 pracovníků, všechny byly umístěny do zdravotnických zařízení. Dva z nich utrpěli závažná zranění. Jeden nyní zemřel, druhý zůstává v kritickém stavu! Na pozorování do zdravotnického zařízení bylo tehdy posláno také deset zaměstnanců zdravotnické záchranné služby, kteří byli při zásahu intoxikováni.

Na místě zásahu zasahovala také chemická laboratoř z České Kamenice. V okolí firmy se obyvatelům doporučovalo nevětrat z důvodu nepříjemného zápachu.

Případem se tak i nadále zabývá kriminální policie.

PSALI JSME TAKÉ: AKTUALIZUJEME: Při výbuchu chemických látek v Hamru na Jezeře patrně unikla do ovzduší kyselina sírová

PSALI JSME TAKÉ: AKTUÁLNĚ: Exploze nebezpečných chemických látek v Hamru na Jezeře na Českolipsku zranila minimálně osm lidí

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář