Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali zkolabovaného muže ve třiceti metrech na komíně v Ostravě! Bohužel nepřežil

OSTRAVA – Posádka záchranářů zasahovala dnes u muže se zástavou oběhu v Ostravě. K jeho kolapsu přitom došlo na komíně v průmyslovém areálu, ve výšce třiceti metrů. Na místo vyjeli podnikoví hasiči a následně i profesionální posádka moravskoslezských záchranářů.

Devětapadesátiletý muž zkolaboval po výstupu a zůstal ležet na lávce obepínající těleso komína. První pomoc postiženému začal pod vedením operátorů ZZS poskytovat jeho kolega, který zahájil nepřímou srdeční masáž. Další pomoc za použití automatického externího defibrilátoru pak vedli hasiči.

Po svém příjezdu vystoupala na komín s použitím jistících úvazků také posádka ZZS MSK. Lékař pokračoval ve snaze o záchranu muže rozšířenou resuscitací za použití léků a dalšího přístrojového vybavení, včetně přístroje zajišťujícího nepřímou srdeční masáž.

Veškerá poskytnutá pomoc však byla marná a činnost pacientova srdce se nepodařilo obnovit. Zasahující lékař tak musel konstatovat jeho smrt.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali zkolabovaného muže ve třiceti metrech na komíně v Ostravě! Bohužel nepřežil

Napsat komentář