Finance Jihočeský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Padělky ochranných známek, žena prodávala padělky zboží na tržnici

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Prachatičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují případ porušení práv k ochranné známky při prodeji padělků originálního zboží na příhraniční tržnici.

. Dle zjištěných a doložených skutečností měla 44 letá žena, cizí státní příslušnosti, pravděpodobně prodávat různé textilní zboží a dále několik desítek kusů oděvů, galanterního zboží a další doplňků měla ve svém stánku uložených, ačkoli věděla, že se jedná o zboží neoprávněně označené ochrannými známkami.

Strážci zákona dále zjistili, že žena již v minulosti měla se zákonem problémy a zřejmě musela tušit, že jedná o neoprávněný zásah do práv vlastníka dotčené známky, jako osoba žijící a podnikající od konce 90. let.

Včera si z rukou kriminalistů převzala usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinu Porušení práv k ochranné známce a jiným označením, kdy v případě prokázání viny hrozí podezřelé dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Autor : por. Bc. Milan Bajcura

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář