EXTRALIGA HOKEJ Karlovarský Kultura Sport Středočeský Z domova

ZE SPORTU: Body zůstávají na západě. Karlovarská Energie porazila hostující Kladno

KARLOVY VARY – Kladno se v Karlových Varech trápilo v koncovce a před Vánoci si zapsalo porážku 1:3. Rytíři odpověděli na první branku domácích zásluhou Tomáše Kauta, posléze už se ale prosadit nedokázali, byť byli v určitých úsecích zápasu lepší. Energie přidala po brance v obou zbývajících třetinách a náskok už kvalitní defenzivní prací uhájila.

„Karlovy Vary hrají rychlý hokej, hrají na brejky. Musíme si to pohlídat, aby nám jejich hráči neujížděli do přesilových situací,“ upozorňoval kladenský trenér David Čermák po sobotním tréninku. Přesto v deváté minutě pláchl obraně Rytířů Jakub Flek, který uklidil puk do horního rohu branky – 1:0. Kladno se ale rozhodně nesesypalo a přišlo s rychlou odpovědí! Tomáš Kaut nastřelil puk do zmatku před brankovištěm, obkroužil klec a sám dorazil za rozhozeného Filipa Novotného – 1:1. Oba týmy pak neuspěly v přesilových hrách, a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.

Byť domácí začali druhou třetinu přesilovkou, byli to Rytíři, kdo mohl jít jako první do vedení. David Stach dvakrát pálil nebezpečně z mezikruží, nejprve ale trefil brankáře a podruhé orazítkoval tyč. Kladno i tak pokračovalo v aktivní hře, gól ale vstřelily Karlovy Vary! Tomáš Mikúš našel krásným pasem Martina Kohouta, který už zakončoval doslova do prázdné branky – 2:1. Domácí si posléze vytvořili veliký tlak při přesilovkách, všechny jejich možnosti ale zlikvidoval skvělý Denis Godla.

Ve třetí části se obraz hry příliš nezměnil. Kladno se tlačilo vpřed, do větších šancí se ale ne a ne dostat. Naopak domácí byli dál dostatečně produktivní. Tomáš Mikúš dostal po polovině třetiny zadovku mezi kruhy a prostřelil Denise Godlu – 3:1. Zdramatizování posléze mohl obstarat Patrik Machač. Ten nejprve přestřelil z mezikruží a posléze hodně důrazně dorážel na brankové čáře. Sudí se proto odešel ještě poradit s videem, ale nakonec musel uznat, že puk celým objemem brankovou čáru nepřešel. V závěru Kladno ještě stáhlo Godlu a hrálo se šesti bruslaři, větší možnost už si ale nevypracovalo.

 

zdroj: Rytíři Kladno
Ilustrační foto: J. Tusik / TusikMedia.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Body zůstávají na západě. Karlovarská Energie porazila hostující Kladno

Napsat komentář