EXTRALIGA HOKEJ HZS Kultura Pomáháme Praha Složky IZS Sport Středočeský Z domova Zajímavosti

Rytíři obléknou poprvé v historii černé dresy

PRAHA – Ve čtvrtek 23. ledna se vedení Rytířů zúčastnilo tiskové konference, na které představili společně s dalšími hokejovými a fotbalovými kluby, a také s Vězeňskou službou, projekt veřejné sbírky pro rodiny dvou příslušníků Vězeňské služby, kteří zahynuli při střelbě útočníka v ostravské nemocnici během prosince. Nejen, že se Kladno zapojí do zmíněné sbírky, ale také uspořádá nadační zápas ve speciálních dresech, které byly na konferenci poprvé představeny.

Klubovými barvami Kladna byla odjakživa modrá a bílá. Poté, co začala éra Rytířů, přibyla ještě zlatá. Fanoušci tak mohli vidět kladenské mužstvo hrát ve speciálních zlatých, růžových či červených dresech. Poprvé se však představí v černé. „Tato barevná kombinace vznikla z podstaty barev, kterými se prezentuje klubová nadace Knights Foundation. Věříme, že se budou další speciální dresy fanouškům líbit, ale hlavně, že opět pomohou dobré věci,“ uvedl na tiskové konferenci Adam Soukup, produkční manažer Rytířů a zakladatel Knights Foundation.

Vedle toho, že Rytíři představili nové dresy, také uvedli, kdy v nich ke speciálnímu ryze nadačnímu zápasu nastoupí. „Utkání proběhne 3. března. Je to poslední domácí zápas základní části s Mladou Boleslaví. Využijeme možnosti ligových pravidel a nastoupíme poprvé ve dresech bez reklam. Vážíme si toho, že s tím souhlasí i naši partneři, kterým se podstata zápasu velmi líbila,“ poděkoval marketingový manažer Kladna Jiří Kalla.

Vizualizace dresů pro speciální utkání.

Pomoc ve stylu NHL
Nadační zápas bude obsahovat celou řadu zajímavých prvků. „Fanoušci si budou moci přinést plyšáky a po prvním vstřeleném gólu Kladna je budou mít možnost naházet na ledovou plochu. Plyšáci budou k prodeji případně i na místě za symbolických 50 korun. Vybraná částka poputuje na konto nadace Knights Foundation. Plyšáky můžete zakupovat až do konce druhé třetiny, koupí podpoříte nadaci, plyšáka si samozřejmě můžete i nechat,“ vysvětlil Soukup.

Na utkání bude také odhalena spolupráce s Institutem Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) na podporu dárcovství kostní dřeně a krevních destiček. Spolupráce s IKEM by měla být dlouhodobá a jakým směrem by se měla udávat, jak do toho všeho budou zapojeni naši hráči, tak o tom se dozvíte během nadačního utkání.

Nadační fond Knights Foundation se rozhodl podpořit také vězeňskou službu, se kterou se taktéž navazuje větší spolupráce, což dokazuje také představení dresů právě na tiskové konferenci Vězeňské služby na podporu rodin zesnulých při střelbě v nemocnici v Ostravě. „Rozhodli jsme se podpořit úsek vězeňské služby. Přijde mi, že se na tuto sekci zapomíná a nemluví se o nich tak jako například o hasičích či záchranných složkách. I proto bude vězeňská služba součástí velkého otevíracího ceremoniálu právě na nadačním utkání,“ řekl Kalla.

Fanoušci si užijí i pestrý mimohokejový program
Na utkání bude k dispozici třeba i speciální stánek pro výrobu vlastních hokejových kartiček. „Fanoušci už si na Kladně na speciálních zápasech mohli zvyknout třeba na fotokoutek, kde si vždy volili svoje pozadí, hráče a následně si fotku odnesli hned domů. Teď jsme chtěli už něco jiného. Něco, co tu ještě nebylo. A to právě nabídnou hokejové kartičky. Na ochozu bude stánek, kde se fanoušci budou moci vyfotit jako praví hokejisté,“ prozradil Soukup.

A jak to bude vypadat? „Fanoušci si obléknou nadační dres, vezmou si hokejku s rukavicemi, napíšou si jméno, které chtějí na kartičce mít a ihned na místě dostanou velice kvalitní tvrdou hokejovou kartičku, za kterou by se nestyděl žádný sběratel. A tohle všechno navíc budou mít fanoušci k dispozici zdarma,“ zdůraznil Soukup.

Před samotným utkáním také proběhne velký slavnostní ceremoniál směřující k představení Knights Foundation a několika jejich partnerů za účasti mnoha významných lidí, samotných dárců či vyléčených pacientů. Hlavním spoluúčastníkem by pak měla být Vězeňská služba.

Utkání samozřejmě doprovodí Hokejová Tipsport Tombola 50/50, na kterou jsou fanoušci na Kladně už zvyklí a je již nedílnou součástí zápasů. Tentokrát ale ještě k polovině částky, kterou výherce vyhraje, dostane originální speciální nadační dres Jaromíra Jágra!

Nadační merch Knights Foundation
Knights Foundation bude mít na ochozu nad kotlem speciální fanshop, kde budou k dostání limitované předměty s logem nadace. Jednat se bude například o parádní kulichy, kšiltovky, trička, dresy atd., jak budou zmíněné věci vypadat najdete v průběhu února na webových stránkách www.knightsfoundation.cz. Speciální černé dresy budou k prodeji pouze v limitované sadě, a to 30ks s číslem 68 právě ve speciálním fanshopu! Originální hrané dresy následně poputují na dražbu.

Transparentní účet Knights Foundation: 123-0359350277/0100

 

text: Rytíři Kladno
foto: J. Tušík / Tusik Media

Napsat komentář