HZS Moravskoslezský Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Novojičínsku se vážně zranil muž při manipulaci s municí, která explodovala

NOVOJIČÍNSKO – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly u vážně zraněného muže v Odrách na Novojičínsku. Událost byla pracovníkům krajského zdravotnického operačního střediska ohlášena po čtvrt na sedm.

Na místo vyjela lékařská a zdravotnická posádka ze základen v Novém Jičíně a Odrách. K zásahu byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Třiačtyřicetiletý muž podle informací, které mají záchranáři k dispozici, manipuloval s municí, která následně explodovala.

Pacient zůstal při vědomí, přivodil si však vážná poranění v oblasti hlavy, krku a horních končetin, a dále devastující zranění končetin dolních. V rámci přednemocniční neodkladné péče jej lékař ZZS uvedl do umělého spánku, zajistil dýchací cesty a převedl na přístrojem řízené dýchání. Záchranáři ošetřili vnější poranění a zahájili podávání nezbytných léků.

Postižený byl nachystán k transportu do zdravotnického zařízení a následně letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice. Letečtí záchranáři jej předali do další péče lékařům tamního urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář