Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Vláda rozhodla o omezení pohybu v Česku! Pohyb lidí bude omezen jen na cestu do práce, na nákupy či k lékaři

ČESKO – Vláda ČR právě rozhodla dalším bezpečnostním opatření, a to o karanténě pro celé Česko! S účinností od dnešní půlnoci až do 24. března 2020 do šesté hodiny ranní se tak zakazuje volný pohyb osob s výjimkou cest do zaměstnání, nákupu či k lékaři.

Opatření má zamezit dalšímu šíření nového typu koronaviru. Před okamžikem to po mnohahodinovém jednání řekl premiér Andrej Babiš.

Vláda s účinností ode dne 16.března 2020 od 0:00 hodin do dne 24.března 2020 do 6.00 hodin:

I. zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky s výjimkou:

a) cest do zaměstnání a k výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti,
b) nezbytných cest za rodinou nebo osobami blízkými,
c) cest nezbytně nutných k obstarání základních životních potřeb (např. nákup potravin, léků a zdravotnických prostředků, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží, krmiv a dalších potřeb pro zvířata), včetně potřeb příbuzných a osob blízkých, využívání nezbytných bankovních a poštovních služeb, doplnění pohonných hmot.
d) cest nezbytně nutných k zajištění potřeb a služeb podle písmene c) pro jinou osobu. (sosedská výpomoc)
e) cest do zdravotnických zařízeních, včetně zajištění nezbytného doprovodu příbuzných a osob blízkých, a zařízení veterinární péče.
f) cest za účelem vyřízení neodkladných úředních záležitostí, včetně zajištění nezbytného doprovodu příbuzných  osob blízkých.
g) výkonu povolání nebo činnosti sloužících k zajištění bezpečnosti vnitřního pořádku a řešení krizové situace, zajištění ochrany zdraví, poskytování zdravotní nebo sociální péče včetně individuální dobrovolnické činnosti, duchovní péče, veterinární péče, veřejné hromadné dopravy a další infrastruktury nezbytné k obstarávání základních služeb obyvatel, zásobování a rozvážkové služby.

A další…

Vláda tak zakazuje volný pohyb osob na území celé ČR. Policistům navíc budou pomáhat celníci a vojáci.

V Česku je aktuálně k pondělnímu ránu už 298 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. Počty nakažených i nadále stoupají.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář