Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Česká lékárnická komora reaguje na další FAKE NEWS NENÍ PRAVDA, ŽE IBUPROFEN (například Ibalgin, Brufen, Nurofen aj.) ZHORŠUJE PRŮBĚH COVID-19

ČESKO – Česká lékárnická komora reaguje na další FAKE NEWS a uvádí na pravou míru: NENÍ PRAVDA, ŽE IBUPROFEN (například Ibalgin, Brufen, Nurofen aj.) ZHORŠUJE PRŮBĚH COVID-19.

Jistě se k vám již také dostala zvuková nahrávka ženy ze Slovenska, která v nahrávce nabádá lidi, aby si v žádném případě nebrali brufen, že údajně tento lék ve spojitosti s koronavirem znamená jistou smrt a poukazuje na údajné případy z Itálie, kde měly pitvy odhalit v tělech zemřelých právě zvýšené množství tohoto léku…Jde o další fake news! Prosíme o maximální sdílení.

Vždy se řiďte pokyny hygieniků a lékařů! Poraďte se s odborníky a nevěřte všemu, co Vám byť třeba kamarádi posílají za zaručené „zprávy“ a informace si raději ověřujte!

Zdroj: Česká lékárnická komora

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář