HZS Krimi Olomoucký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Rozsáhlý požár v zemědělském areálu zpracující otopový materiál pro výroby štěpky zaměstnává desítky hasičů v Olomoucké kraji

OLOMOUCKÝ KRAJ- Rozsáhlý požár v zemědělském areálu zpracující otopový materiál pro výroby štěpky se zahořením několika desítek tun, včetně potřebné technologie a dopravních prostředků od brzkých ranních hodin zaměstnává jednotky již ve II. st. požárního poplachu v Suchonicích na Olomoucku. 

Prvotní informace o požáru, zřejmě nějakého odpadu v lokalitě Suchonice, převzali operační důstojníci na lince tísňové pomoci HZS Olomouckého krátce před půl třetí ranní v sobotu 21.3.2020. K místu postupně dorazily jednotky profesionální stanice Přerov, dobrovolné Velká Bystřice, Velký Týnce, Doloplazy, Suchonice a Tršice.

https://www.facebook.com/hasici.olomouc/videos/146802009963028/

Zásah je odhadován v řádu dalších několika hodin, na místě budeme již spíše z bezpečnostních důvodů v omezeném stavu. Rozhodli jsme o kontrolovaném vyhoření. V tuto chvíli je vyhořelá část odhadována na dvě třetiny skladovaného paliva.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně vyšetřováno ve spolupráci s Policii ČR. Majitel prozatím hovoří o škodě přesahující 8.mil. korun. Vše je naštěstí bez zranění. Vzhledem k aktuální situaci s epidemií koronaviru, je nutné striktní dodržování nastavených interních opatření pro maximální ochranu profesionálních a dobrovolných hasičů. Pro samotné zasahující hasiče se jedná o velmi náročný fyzický zásah.

Autor: Zdeněk Hošák

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Rozsáhlý požár v zemědělském areálu zpracující otopový materiál pro výroby štěpky zaměstnává desítky hasičů v Olomoucké kraji

Napsat komentář