Auto-Moto Doprava Finance Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS Z DOPRAVY: Průjezd Bílinou bude plynulejší

BÍLINA – ŘSD získalo stavební povolení na úpravu páteřní silnice I/13 v blízkosti okružní křižovatky se silnicí II/257 v Bílině. Dostavba přímého pruhu ve směru na Most zamezí v tomto místě tvorbě kolon.

Správa Chomutov pokročila v přípravě stavby, která řidičům usnadní cestu přes město Bílina. V přilehlém prostoru u stávající okružní křižovatky bude vybudován samostatný jízdní pás v délce 162 m. Díky tomu nebudou muset řidiči při cestě po silnici I/13 z centra Bíliny dále směrem na Most (ulice Bílinská) vjíždět do okružní křižovatky. Do ní je napojena i silnice II/257 (ulice Spojovací), jejímž správcem je Ústecký kraj.

Okružní křižovatka patří mezi nejzatíženější dopravní body města s průměrnou denní intenzitou provozu přesahující 15 tisíc vozidel. Takové množství má negativní vliv na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Nová komunikace (tzv. bypass) vznikne v prostoru mezi okružní křižovatkou a řekou Bílina. Pruh bude mít vlastní osvětlení. Samotné stavební práce budou hotové během jediné stavební sezony.

Předpokládaná doba realizace je přibližně tři měsíce, přičemž stavba by mohla být zahájena a dokončena ještě v letošním roce. Předpokládaná cena stavby je 3,1 mil. Kč bez DPH.

Zdroj: Město Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS Z DOPRAVY: Průjezd Bílinou bude plynulejší

  1. Pingback: connetix

Napsat komentář