Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Policistům z pohotovostní motorizované jednotky v Praze se podařilo zachránit muže, který zkolaboval

PRAHA- V pondělí 23. března kolem 13:00 hod. přijala hlídka oznámení z tísňové linky. Operační důstojník jim oznámil, že v ulici U Technoplynu v Praze 9 zkolaboval v objektu areálu LINDE čtyřiapadesátiletý muž.

Policisté okamžitě vyjeli na místo, tam pak v prostorách šaten nalezli muže, který ležel na zemi a nejevil známky života. Nepřímou srdeční masáž mu poskytoval jeho kolega, který s ním byl v šatně v momentu, kdy zkolaboval.

Policisté okamžitě převzali veškerou iniciativu. Rozstřihli muži vrchní část oděvu a zahájili nepřímou srdeční masáž. Na pomoc si vzali i přístroj AED neboli defibrilátor, který vozí ve služebním vozidle. Je to přístroj, který je schopen elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce. Jakmile byl přístroj připraven, policisté jej použili a dále pokračovali v resuscitaci. Celkem přístroj podal dva výboje.

Chvíli poté na místo přijel lékař a posádka zdravotní záchranné služby. Policisté muže předali záchranářům s hmatatelným tepem. Ti si jej převzali, připojili na vlastní defibrilátor a pokračovali v lékařských úkonech. Jakmile muže stabilizovali, převezli jej do nemocnice k provedení dalších opatření.

Policisté pak zjistili, že muž zkolaboval v době pracovní přestávky při konzumaci svačiny. Díky včasnému zásahu policistů i záchranářů se tak muže podařilo zachránit.

Autor: por. Mgr. Hana Křížová

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Policistům z pohotovostní motorizované jednotky v Praze se podařilo zachránit muže, který zkolaboval

Napsat komentář