Pomáháme Složky IZS Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

Elita záchranářských psů se utká o Pohár prezidenta Svazu záchranných brigád kynologů ČR v Chomutově

CHOMUTOVSKO – Záchranná brigáda kynologů pořádá 18. ročník závodu záchranných psů Pohár prezidenta Svazu záchranných brigád kynologů České republiky. Akce se uskuteční v Chomutově – Březenecké.

Jde o jeden ze tří závodů, konaných v roce jako výběrové závody na Mistrovství České republiky záchranných psů, kde je prověřována připravenost psů a psovodů pro praktická nasazení v oblasti sutinového vyhledávání. Závodu se pravidelně účastní 15 – 20 závodníků z celé republiky.

Jde o klání, které bude probíhat podle nejvyšší a nejobtížnější záchranářské sutinové zkoušky ZZP3 a na kterém se každoročně setkávají elitní psí čenichy z celé republiky, tady. Letošní ročník bude navíc ještě trochu speciální. Trochu víc speciální. Letos totiž Svaz záchranných brigád kynologů České republiky slaví třicet let od založení.

„I letos uvidíme nejen skvělé výkony, radost a úsměv vítěze a medailistů, ale také oslavíme spoustu radosti z toho, proč se většina z nás záchranářskému výcviku věnuje. Radost z dokonalé souhry psovoda a jeho čtyřnohého parťáka, radost z toho, že pes záchranář dokáže najít i ty nejlépe ukryté figuranty a uspět v těch nejtěžších zkouškách. A díky tomu vědomí, že až ho bude opravdu potřeba, v reálných situacích, bude připraven…,“ dodává vedoucí akce Karel Šplíchal.

A kdo se radoval v minulých ročnících z Poháru prezidenta? Připomeňte si…
2003 Milan Oliva
2004 Karel Kleiber
2005 Hana Klímová
2006 Hedvika Češková
2007 Eduard Němec
2008 Jaroslava Machulková
2009 Jaroslav Sedlák
2010 Josef Bohdal
2011 Kateřina Staňková
2012 Pavel Troller
2013 Lucie Dlouhá
2014 Jitka Smělá
2015 Petra Svobodová
2016 Petr Katrev, Lenka Knolová
2017 Eva Klemšová
2018 Petr Katrev
2019 Lenka Knolová

Redakce Agentury JV PRESS.cz je hrdým mediálním partnerem akce a ze závodu přinese bohatou fotogalerii i videoreportáže… 

Více informací o činnosti Svazu záchranných brigád kynologů České republiky pak naleznete také ZDE nebo také na Facebookovém profilu: Záchranná brigáda kynologů Ústeckého kraje

Autor: redakce
Zdroj: ZBKÚK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář