Auto-Moto HZS Krimi Policie Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO KRIMI: Opilec si v Praze zavolal taxi na odvoz svého auta, poté začal ale střílet! Dopaden byl na čerpací stanici

PRAHA – Policisté z místního oddělení Ruzyně spolu s velitelem policie z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v neděli před půlnocí ke střelbě na Pražském okruhu. 

Půl hodiny před půlnoci přijal operační důstojník oznámení, kde volal pracovník taxislužby, že ho zákazník ohrožuje střelnou zbraní. Podezřelý si nejprve objednal taxi na převoz svého vozidla z restauračního zařízení. Když ho taxikář převážel v jeho autě do místa bydliště, sdělil mu zákazník, že má u sebe zbraň. Tohoto se zaměstnanec taxi zalekl, zastavil u krajnice, kde spolu s ním vystoupil i zákazník, který vytáhl zbraň a vystřelil do vzduchu. Následně podezřelý nastoupil do svého auta a odjel pryč.  Na místo ihned vyrazily nejbližší hlídky, které uvedené vozidlo vypátraly v Karlovarské ulici v Praze 6, na benzínové čerpací stanici.

Řidič byl na místě zadržen policisty z místního oddělení Ruzyně, kteří u něj provedli dechovou zkoušku. Podezřelý nadýchal více než dvě promile alkoholu v dechu. Policisté při prohlídce nalezli dvě střelné zbraně a dva zavírací nože.

Třiašedesátiletý muž byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Autor: por. Mgr. Violeta Siřišťová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář