Jihočeský Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

MOC DOBRÁ PRÁCE: Záchrana lidského života na Slovensku! Díky perfektní práci a spolupráci s kolegy na Slovensku se podařilo zachránit život muže

JIHOČESKÝ KRAJ – V pondělí po osmé hodině večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení od muže, který se prostřednictvím her na internetu seznámil se spoluhráčem ze Slovenska, který mu řekl, že má problémy, rozešel se s přítelkyní a chce si vzít život o což se už v minulosti i pokusil.

Prý nasedne do auta a už se nikdy neozve. Oznamovatel neváhal a zachoval se zodpovědně tím, že slova známého, kterého vlastně nikdy ani neviděl, nepodcenil a vše ihned oznámil policistům.

Tím se rozběhla blesková, výborná práce a spolupráce policistů napříč zeměmi. Informace putovala prostřednictvím policejního kontaktního pracoviště v Hodoníně až do slovenského města, kde se místním kolegům podle informací od oznamovatele a našich policistů podařilo muže najít. Tomu předcházel telefonický kontakt s nešťastným mužem, kterého nakonec nalezli v podnapilém stavu v havarovaném vozidle a předali jej do péče záchranářů.

I přes stovky kilometrů vzdálenosti mezi oběma městy se muže podařilo zachránit. Všichni včetně oznamovatele odvedli skvělou práci. 

Autor: kpt. Lenka Krausová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “MOC DOBRÁ PRÁCE: Záchrana lidského života na Slovensku! Díky perfektní práci a spolupráci s kolegy na Slovensku se podařilo zachránit život muže

Napsat komentář