Krimi Policie Školní okénko Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Středočeská policie přijala nové policisty. Přivítal je krajský ředitel i ministr vnitra

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Do služebního poměru příslušníka bezpečnostních sborů nastoupily včera téměř tři desítky mužů a žen, kteří měli zájem pracovat u Policie ČR a úspěšně zvládli přijímací řízení. 

Do řad Policie ČR, a tedy do služebního poměru, vstoupily dnes téměř tři desítky nových policistů  a policistek. Na krajském ředitelství je přivítal nejen ředitel středočeských policistů, brigádní generál Václav Kučera, ale „nováčky“ přijel pozdravit také ministr vnitra, Jan Hamáček.

Nově nastoupivší policisté uspěli v rámci celého přijímacího řízení, tedy kromě zdravotní způsobilosti zdárně prošli také fyzickými testy a psychologickým vyšetřením.

V současné době čeká muže a ženy zákona, kteří se rozhodli pro zajímavé, stabilní a širokospektrálně zaměřené povolání s možností profesního růstu, nástup do základní odborné přípravy, která trvá 12 měsíců a je nezbytná pro výkon služby každého policisty. Škola je připraví nejen po teoretické stránce, ale získají zde také potřebné praktické dovednosti pro každodenní službu. Součástí „školy“ je také zvyšování fyzické kondice či taktický a střelecký výcvik.

Po absolvování základní odborné přípravy, tedy po úspěšném složení závěrečné zkoušky, mohou být noví muži a ženy zákona zařazeni na útvary v rámci Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, např. na obvodní oddělení, oddělení hlídkové služby či dopravní inspektorát.

Od začátku roku do 1. září 2020 nastoupilo ke středočeské policii 134 mužů a žen, kteří měli zájem pracovat u jednoho z největších bezpečnostních sborů v rámci republiky. S dalšími 285 zájemci vedou přijímací řízení.

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář