Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při čelním střetu dvou osobních aut na Písecku dnes zemřel jeden z řidičů

PÍSECKO – Dnes, krátce po jedné hodině odpolední, došlo na hlavním silničním tahu I/20 mezi Protivínem a Pískem k tragické dopravní nehodě. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Při čelním střetu dvou osobních aut zemřel jeden z řidičů.

Dle prvotního šetření řidič (70) osobního automobilu tovární značky Ford Fiesta, jedoucí ve směru na Písek, zatím z neupřesněné příčiny při projíždění dlouhé levotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Mercedes Benz E 200. Řidič fordu při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Řidič (64) mercedesu byl zraněn lehce a byl následně převezen zdravotnickou záchrannou službou do písecké nemocnice. Jeho spolujezdkyně (66) utrpěla závažnější poranění a po ošetření na místě byla letecky transportována do českobudějovické nemocnice.

Okolnosti nehody jsou předmětem šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. Souhrnná hmotná škoda na vozidlech a poškozených svodidlech byla odhadnuta na částku ve výši 750 000 korun.

FOTOGALERIE…

Doprava byla odkloněna po místních objízdných trasách. K plnému obnovení provozu došlo krátce před šestou hodinou večerní.

Po včerejší tragické dopravní nehodě cyklisty s vozidlem na Českokrumlovsku se jedná o druhou smrtelnou nehodu tohoto týdne na jihočeských silnicích.

Autor: por. Mgr. Miroslav Doubek 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář